Парфе от тиквен мус и „Краси“

Продукти:

200 гр почистена, сварена и пасирана тиква,

200 гр захар,

400 гр заквасена сметана,

100 гр майонеза „Краси“ – лека,

настъргана портокалова кора от 1 портокал и сокът му,

канела,

ром – 20 мл

1 пакетче желатин

готов какаов блат за торта,

правоъгълна форма за кекс,

прозрачно фолио.

 

Приготвяне:

 

Разбивате в купа захарта, сметаната, майонезата „Краси“, портокаловата кора, канелата. Отделяте една чаша от сместта. В останалата част прибавяте тиквения мус.

Смесвате портокаловият сок и рома, делите го на две части. В едната част разтваряте желатина, както е описано на опаковката и след като го подготвите за употреба, го смесвате с тиквения крем.

Облицовате формата с прозрачно фолио, така че да излиза извън нея (виж снимка 1). На дъното поставяте един пласт от блата, наръсвате със сместа от ром и портокал. Намазвате със сметанената смет, която сте отделили в чаша, отгоре полагате втори пласт от блата и също наръсвате с ром-портокал. Изсипвате тиквения крем, стръсквате няколко пъти формата и покривате леко с висящото отстрани фолио. Оставяте да престои в хладилника до стягане.

При сервиране изваждате от формата посредством фолиото цялото парфе, за да ви е удобно да отрежете и извадите парчетата (виж снимка 2).