Лидерът на пазара на майонеза у нас празнува 30-годишен юбилей Близо 120 ездачи от Украйна, Турция, Гърция, Румъния и най-много от България мериха сили в Световна купа по прескачане на препятствия – две звезди и квалификация за Игрите в Париж. Турнирът се провежда в с. Царацово и е за деца, юноши, девойки, мъже и жени. Кулминацията на турнира, а именно Гран при за мъже и жени с височина на паркурите от 155 см е с най-голям награден фонд и носи точки за ранглистата и за предстоящите Олимпийски игри във Франция. Купата на „Краси” вдигна победителят-Андреа Херк с кон Епсилон Де Рулар. Румънският ездач показа истинско майсторство и класа, и заслужено спечели надпреварата. Втори и трети завършиха също състезатели от Румъния-Лука Руксандариу с Джанго Де Хус и съответно Йонут Урсаче с Вегас. Бараж между шестима състезатели, които минаха основния паркур без наказателна точка определи носителя на титлата. Антон Дацински с кон Караско остана на четвъртото място, заради по-слабо време. Пети завърши Ангелос Тулупис от Гърция с Kaнандило. Шести е Ивайло Бонев ( България) с Йонас.  
Фестивалът се провежда за 15-та година в гр. Русе. Организаторите от сдружение „Смело сърце“ обединиха хора с кауза от цяла България. Празничният концерт разкри певческия и танцувалния талант на смелите хора, които показаха непреодолимата сила на човешкия дух. Всеки представи себе си, каузата, която защитава, целите на организацията в която членува, гражданската позиция, която има по актуални съвременни проблеми и др. И тази година в Русе пристигнаха изпълнители от цялата страна. За първи път фестивалът придоби международен характер чрез атрактивното включване на участници от Афганистан, Сирия и Еквадор, настанени в русенския кризисен център за непридружени деца, чужди граждани и деца бежанци в риск, който е  единствен в страната. Равносметката е, че общо 39 организации са взели участие във фестивала с обхванати близо 500 човека.  
Една от най-емблематичните български марки – майонеза„Краси” за девета поредна година доказа лидерските си позиции и трайните симпатии на българския потребител, който отново избра „Краси” за марка №1 в категория Майонези, лютеници и сосове. Рекорден брой потребители подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. За 2023 година близо 62 хиляди души дадоха своя вот. В първия етап гласоподавателите бяха близо 10 000, във втория – над 22 000, а в третия финален кръг гласувалите са близо 30 000. Абсолютен рекорд от съществуването на класацията е общият брой гласували за любимата майонеза на България, марката е предпочетена от над 17 500 потребители и печели своята категория с близо 60 % от гласовете на всички участници. Това е поредната висока оценка за бранда от страна на потребителите в класацията „Любими марки”, които за девета поредна година отреждат лидерска позиция за най- добрата майонеза. Майонеза „Краси” е най-продаваният продукт в своя сегмент на пазара у нас, през годините е носител на отличия като Супербрандс, Златни медали от Пловдивски панаир, Компания на годината и има свой рекорд в книгата на Гинес. „Привилегия, която задължава, е доверието на потребителите и ние се стараем ежедневно да го заслужим”, каза по повод наградата собственикът на Фабрка за майонеза „Краси” Димитър Консулов като благодари на всички гласували.
Световната купа в олимпийската дисциплина се проведе с генералното спонсорство на Фабрика за майонеза „Краси”. Лидерът на пазара на майонеза у нас по традиция подпомага конния спорт. При огромен зрителски интерес и на перфектен паркур, с обща площ от 4350 квадратни метра, на конна база в с. Царацово ездачи и коне показаха красотата на аристократичния спорт.  В най-престижното изпитание за Гран при, в последния ден на международния турнир по конен спорт с височина на препятствията до 155 см, най-добре се представи българинът Ангел Няголов.  Той заслужи голямата награда на генералния спонсор на състезанието – приза „Краси”. Различните изпитания в рамките на четири дни дават точки за световната ранглиста. Състезанието е и олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024 и квалификация за Европейското първенство по-късно през годината.
От четвъртък до неделя (15-18 юни) модерната конна база “Фригопан“, в село Царацово, край Пловдив посреща стартовете на Световната купа – две звезди по прескачане на препятствия. Над 150 коня и състезатели от България и чужбина ще участват в надпреварата. Очертава се оспорвано състезание, защото купата дава възможност да се печелят точки за Олимпиадата, Европейско първенство и световната ранглиста. Това е последният голям форум преди полуфинала за купата на Нациите в Австрия. В рамките на четири състезателни дни, зрителите ще наблюдават изпитания на различни паркури.  Най-добрите родни ездачи ще вземат участие, като сред тях са: Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Антон Дацински, Руслан Петков при мъжете и талантливите ни млади състезатели Елиза Чолакова, Ивана Ангелова, Ая Митева и Десислава Миланова. Миналата година Ангел Няголов с Чакбол спечели Световната купа по прескачане на препятствия през май месец, като мина чисто паркура за 87.56 секунди и спечели безапелационно надпреварата. Ден след тази българска победа на Гранд При, Световна купа 2022 делегата на Международната федерация по конен спорт (FEI),Сергей Буйкевич от Казахстан даде максимална оценка за организацията на Световната купа по прескачане на препятствия в Царацово. Няма съмнение че и тази година домакинството ще бъде на световно ниво. Бизнесменът Димитър Консулов за пореден път оказва подкрепа на конния спорт у нас. Собственикът на Фабрика за майонеза „Краси”-Пловдив прави всичко възможно красивият и аристократичен конен спорт да намери  нови почитатели, а най-добрите състезатели да имат възможност да изявят качествата и възможностите си.

Вашият коментар