Фабрика за майонеза „Краси” е генерален спонсор на Световната купа по прескачане на препятствия

От четвъртък до неделя (15-18 юни) модерната конна база “Фригопан“, в село Царацово, край Пловдив посреща стартовете на Световната купа – две звезди по прескачане на препятствия. Над 150 коня и състезатели от България и чужбина ще участват в надпреварата. Очертава се оспорвано състезание, защото купата дава възможност да се печелят точки за Олимпиадата, Европейско първенство и световната ранглиста. Това е последният голям форум преди полуфинала за купата на Нациите в Австрия.

В рамките на четири състезателни дни, зрителите ще наблюдават изпитания на различни паркури.  Най-добрите родни ездачи ще вземат участие, като сред тях са: Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Антон Дацински, Руслан Петков при мъжете и талантливите ни млади състезатели Елиза Чолакова, Ивана Ангелова, Ая Митева и Десислава Миланова. Миналата година Ангел Няголов с Чакбол спечели Световната купа по прескачане на препятствия през май месец, като мина чисто паркура за 87.56 секунди и спечели безапелационно надпреварата. Ден след тази българска победа на Гранд При, Световна купа 2022 делегата на Международната федерация по конен спорт (FEI),Сергей Буйкевич от Казахстан даде максимална оценка за организацията на Световната купа по прескачане на препятствия в Царацово. Няма съмнение че и тази година домакинството ще бъде на световно ниво.

Бизнесменът Димитър Консулов за пореден път оказва подкрепа на конния спорт у нас. Собственикът на Фабрика за майонеза „Краси”-Пловдив прави всичко възможно красивият и аристократичен конен спорт да намери  нови почитатели, а най-добрите състезатели да имат възможност да изявят качествата и възможностите си.

Вашият коментар