Първа копка на разширението на Фабрика за майонеза „Краси”

С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението на Фабрика за майонеза „Краси” в Пловдив. Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за града предприятие през 1994 г. и то започва да работи с 15 работници и служители. Днес във фирмата се трудят над 160 души.
Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза „Краси” е лидер на пазара на майонеза у нас като продукцията й се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ. Майонеза „Краси” е „Любима марка” на българския потребител, неколкократно е номинирана и печели „Компания на годината”, има отличия от Международни и български изложения, носител е на Рекорд на Гинес и е призната за изключителна и доминираща търговска марка от глобалната организация Супербрандс.
Предстои в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част с общо 5169 кв.м. разгърната застроена площ, като очакваната инвестиция е за 6 млн. лв. собствени средства. Предвидено е строителството и монтажа на машините и съоръженията дазавърши до края на 2023 година. Строителите са български фирми, по-голямата част от оборудването, в това число поточните линии, са произведени от екип от специалисти на Фабриката за майонеза „Краси”.Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании.
Новата база ще е разположена в съседен имот на сега действащата Фабрика в центъра на гр. Пловдив и когато заработи ще допринесе за подобряване условията за работа на персонала, за производство и съхранение на продукцията.
Собственикът на Фабрика за майонеза „Краси” Димитър Консулов подчерта, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател, по който може да се прецени тежестта на една компания. Няколко кризи вече са зад гърба му, надява се да успее и тази да изпрати без сериозни последици. Стартът на строителството беше даден по традиция на строителната площадка след направен водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.

Вашият коментар