Огромен интерес към лига „Краси” в конния спорт

Определят национални отбори с резултати от състезанието

Идеята на бизнесмена Димитър Консулов сработи блестящо за кратко време и лига „Краси” се превърна в най-очакваното състезание по прескачане на препятствия у нас. Огромният интерес към лигата наложи нови правила за участие, вече един жокей може да бъде картотекиран максимум с 3 коня за участие.
От българската федерация по конен спорт съобщиха, че показаните резултати в Лига „Краси” определят националните отбори при жените, децата и юношите.
За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезлите в класацията за финал.
На база „Фригопан”, край Пловдив, вторият квалификационен етап събра хиляди любители на красивия спорт в първият уикенд на месец юни. Повече от 300 старта определиха най-добрите в юнската квалификация, преди финала в края на септември.
При 4/5-годишните коне на изпитание 3 се отличиха Калина Кирова със Зумра при аматьорите, Мария Николова с Калия при юношите до 14 г. и Калин Неделчев с Кинг Конг при мъжете и жените. В изпитание 8 най-добри бяха съответно Халед Сабра с Клаудия, Ая Митева с Ларго и Ивайло Бонев с Же Суи Фантастик.
При 5+-годишните коне в изпитание 4 първите места бяха за Рая Порточанова с Акодеса (U14), Лилия Консулова с Кеч ми (U18) и Георги Георгиев с Кателина В (мъже и жени). В изпитание 9 наградите заслужиха съответно Ивана Ангелова с Инкатели, Виктория Димитрова с Клинсман и отново Георги Георгиев.
При 6+-годишните коне първо места в изпитание 5 спечели Апостол Тенев с Форт оф Джулай, а в изпитание 10 – Антон Дацинки с Карас.
Състезанието, което носи името на най-добрата майонеза у нас, става все по-интересно и оспорвано, финалът на 28 и 29 септември ще определи най-добрите в прескачането на препятствия с коне.